Φράουλες
Επιφυλακτικός για την εξέλιξη της τρέχουσας σεζόν της φράουλας δήλωσε στα ΦΝ ο κος Ιωάννης Αρβανιτάκης, έμπειρος παραγωγός και διακινητής του προϊόντος με έδρα τη Νέα Μανωλάδα.
Πολύ διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές θεωρεί ο κος Γιάννης Διασάκος ότι θα είναι η φετινή σεζόν της φράουλας, καθώς οι διακινητές του προϊόντος θα πρέπει φέτος να στοχεύσουν εμπορικά προς τη δύση και όχι ανατολικά, δηλαδή στη Ρωσία, όπως είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Πάνω σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται να ακροβατεί ο τομέα της φράουλας φέτος στη χώρα μας, λόγω του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές των χωρών της Ε.Ε.
Ολοκληρωμένες προτάσεις ως προς την αντιμετώπιση των εντόμων στην καλλιέργεια της φράουλας αναλύθηκαν σε εκδήλωση ενημέρωσης των παραγωγών του προϊόντος που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας.
Σε ανώτερες και νέες ποικιλίες φράουλας «ποντάρουν» φέτος οι Ισπανοί καλλιεργητές, περιορίζοντας παράλληλα τις καλλιεργητικές εκτάσεις.
Αλλάζουν μορφή σιγά-σιγά τα τελευταία χρόνια οι συνεργασίες μεταξύ διακινητών και παραγωγών, δημιουργώντας έτσι ένα νέο σκηνικό στην αγορά, το οποίο δεν αφήνει αδιάφορους τους λιανοπωλητές.
Ιδιαίτερα πολύπλοκη και δύσκολη υπόθεση χαρακτηρίζει φέτος τη διακίνηση της ελληνικής φράουλας ο κος Μάκης Ζάχαρης, λόγω του αδιεξόδου που έχει δημιουργήσει στις εξαγωγές προς τη Ρωσία το συνεχιζόμενο εμπάργκο.
Πολύ μειωμένες σε σχέση με πέρυσι είναι φέτος οι καλλιεργούμενες εκτάσεις φράουλας του Α.Σ. Υρμίνη, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Υρμίνης κος Φώτης Κυριαζής.
Το σμέουρο ανήκει στα φρούτα τους δάσους και μπορεί να αναπτυχθεί ως καλλιέργεια υπαίθρου αλλά και ως καλλιέργεια θερμοκηπίου. Το γεγονός ότι έχει κάνει θεαματική είσοδο στις ευρωπαϊκές αγορές σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για νωπά φρούτα εκτός εποχής υπόσχεται ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς.
Το λαθρεμπόριο, η φορολογία… και άλλες ωραίες ιστορίες!
15.03.2018 10:22
Η διακίνηση των προϊόντων με ψευδή παραστατικά, έχει πλέον πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη τη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των Συνεταιρισμών, αλλά και πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το κράτος δείχνει αδύναμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, παρά την πίεση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.
17.04.2018 10:27
Στο τέλος Απριλίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή στα καρπούζια από την καλλιέργεια στα θερμοκήπια, για να πάρει τη σκυτάλη λίγες εβδομάδες αργότερα η περιοχή της Κυπαρισσίας, ενώ σημαντικές ποσότητες θα έχουμε από τα μέσα Ιουνίου και μετά.




|
|||||