Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
Αθήνα
+10...+16° C

Επιχειρηματικά

Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς: Ένας Συνεταιρισμός με εμπειρία, γνώση και αγάπη για τη γη!
/
08.10.2015 14:31

Στην ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων του δίνει έμφαση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινότητας Φλαμουριάς, ο οποίος μετά από τρεις δεκαετίες ζωής έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική αλλά και στις ξένες αγορές.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινότητας Φλαμουριάς (Α.Σ.Κ.)  ιδρύθηκε το 1986 και συστάθηκε από παραγωγούς - μέλη του χωριού με την επωνυμία Γ.Π.Σ. Φλαμουριάς, η οποία στη συνέχεια άλλαξε σε Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς. Αποτελείται από 140 ενεργά μέλη-παραγωγούς και εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης προϊόντων, το οποίο ελέγχεται από έμπειρο γεωπόνο του Συνεταιρισμού.

Ο Συνεταιρισμός ασχολείται με την καλλιέργεια, τυποποίηση, συσκευασία και διακίνηση ανώτερης ποιότητας φρούτων στην ελληνική αγορά, με κύριους πελάτες τις κεντρικές λαχαναγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και των μεγαλύτερων ελληνικών αλυσίδων Σ/Μ.
Όσον αφορά στα κύρια προϊόντα του, αυτά δεν είναι άλλα από τα μήλα Έδεσσας, τα  κεράσια και ροδάκινα Φλαμουριάς, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τους λωτούς.

Τα τελευταία χρόνια ο Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς λόγω της υψηλής ποιότητας των προϊόντων του, αυξάνει συνεχώς τον όγκο των εξαγωγών του και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Κυριότερες αγορές του Συνεταιρισμού είναι η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Γερμανία η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.

Οι εγκαταστάσεις
Ο Συνεταιρισμός διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν μια έκταση 13 στρεμμάτων, όπου και στεγάζονται τα γραφεία, οι χώροι παραλαβής και φόρτωσης, το διαλογητήριο, οι ψυκτικοί θάλαμοι και οι αποθηκευτικοί χώροι. Ο Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς διαθέτει μια πρότυπη και σύγχρονη μονάδα διαλογής τυποποίησης και συσκευασίας, με υδροψύκτη και καλιμπραδόρο κερασιών, καθώς και γραμμή ανοξείδωτης μικροσυσκευασίας, συνολικού μήκους 20 μέτρων.

Πιστοποίηση
Η σημασία της πιστοποίησης είναι κρίσιμη για τον Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς, καθώς διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, γεγονός που αποτελεί κύριο μέλημα του Συνεταιρισμού. Το σύστημα που εφαρμόζει ο Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς είναι εκείνο της ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής, ενώ είναι πιστοποιημένος κατά ISO, HACCP, GLOBALGAP. Όλοι οι παραγωγοί συμβουλεύονται το γεωτεχνικό τμήμα πριν από κάθε εφαρμογή οποιασδήποτε καλλιεργητικής φροντίδας, ενώ κάθε χρόνο εφαρμόζονται πειραματικά νέες καλλιεργητικές μέθοδοι, που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν με επιτυχία σε άλλες περιοχές.

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

/
22.11.2017 16:41

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα του προϊόντος “Amino 16” της ΕΒΥΠ στην καλλιέργεια Ροδακινιάς, όπως παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη εκδήλωση στη Βέροια. Σημειώθηκε αύξηση παραγωγής, του μεγέθους και του βάρους των καρπών.

/
22.11.2017 13:45

Ίσως η συνήθεια να συνοδεύουμε την μπύρα με πατατάκια ή ξηρούς καρπούς αλλάξει από τον ερχομό ενός νέου σνακ πιπεριάς σε μορφή τσιπς. Ο λόγος για τα Cruskees, το νέο σνακ από πιπεριά crusco της εταιρείας Novafood.

/
22.11.2017 11:08

Ο Φρεσκούλης πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά μπαίνοντας σε μία αγορά που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση με τη νέα του σειρά βιολογικών σαλατών.

Ας αποφασίσουμε…

13.11.2017 12:52

Ραγδαίες είναι αυτή την ώρα οι αλλαγές που συντελούνται στον παραγωγικό τομέα και -όπως φαίνεται- βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς η «επόμενη μέρα» δεν θα αργήσει να έρθει.

Μανιτάρια: Αύξηση πωλήσεων με σταθερούς ρυθμούς

13.11.2017 13:04

Η ιδιαίτερη γεύση του μανιταριού, τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει και το γεγονός ότι ταιριάζει εύκολα σε ποικίλες συνταγές έχουν οδηγήσει στην αποδοχή του προϊόντος από τον Έλληνα καταναλωτή, αλλά και την αύξηση των εισαγωγών του από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Επιχειρηματικά

Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς: Ένας Συνεταιρισμός με εμπειρία, γνώση και αγάπη για τη γη!
/
08.10.2015 14:31

Στην ασφάλεια και ποιότητα των προϊόντων του δίνει έμφαση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινότητας Φλαμουριάς, ο οποίος μετά από τρεις δεκαετίες ζωής έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική αλλά και στις ξένες αγορές.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κοινότητας Φλαμουριάς (Α.Σ.Κ.)  ιδρύθηκε το 1986 και συστάθηκε από παραγωγούς - μέλη του χωριού με την επωνυμία Γ.Π.Σ. Φλαμουριάς, η οποία στη συνέχεια άλλαξε σε Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς. Αποτελείται από 140 ενεργά μέλη-παραγωγούς και εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης προϊόντων, το οποίο ελέγχεται από έμπειρο γεωπόνο του Συνεταιρισμού.

Ο Συνεταιρισμός ασχολείται με την καλλιέργεια, τυποποίηση, συσκευασία και διακίνηση ανώτερης ποιότητας φρούτων στην ελληνική αγορά, με κύριους πελάτες τις κεντρικές λαχαναγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και των μεγαλύτερων ελληνικών αλυσίδων Σ/Μ.
Όσον αφορά στα κύρια προϊόντα του, αυτά δεν είναι άλλα από τα μήλα Έδεσσας, τα  κεράσια και ροδάκινα Φλαμουριάς, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τους λωτούς.

Τα τελευταία χρόνια ο Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς λόγω της υψηλής ποιότητας των προϊόντων του, αυξάνει συνεχώς τον όγκο των εξαγωγών του και πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Κυριότερες αγορές του Συνεταιρισμού είναι η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Γερμανία η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.

Οι εγκαταστάσεις
Ο Συνεταιρισμός διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που καλύπτουν μια έκταση 13 στρεμμάτων, όπου και στεγάζονται τα γραφεία, οι χώροι παραλαβής και φόρτωσης, το διαλογητήριο, οι ψυκτικοί θάλαμοι και οι αποθηκευτικοί χώροι. Ο Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς διαθέτει μια πρότυπη και σύγχρονη μονάδα διαλογής τυποποίησης και συσκευασίας, με υδροψύκτη και καλιμπραδόρο κερασιών, καθώς και γραμμή ανοξείδωτης μικροσυσκευασίας, συνολικού μήκους 20 μέτρων.

Πιστοποίηση
Η σημασία της πιστοποίησης είναι κρίσιμη για τον Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς, καθώς διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, γεγονός που αποτελεί κύριο μέλημα του Συνεταιρισμού. Το σύστημα που εφαρμόζει ο Α.Σ.Κ. Φλαμουριάς είναι εκείνο της ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής, ενώ είναι πιστοποιημένος κατά ISO, HACCP, GLOBALGAP. Όλοι οι παραγωγοί συμβουλεύονται το γεωτεχνικό τμήμα πριν από κάθε εφαρμογή οποιασδήποτε καλλιεργητικής φροντίδας, ενώ κάθε χρόνο εφαρμόζονται πειραματικά νέες καλλιεργητικές μέθοδοι, που έχουν δοκιμαστεί στο παρελθόν με επιτυχία σε άλλες περιοχές.

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

Ευεργετική επίδραση του «ΑΜΙΝΟ 16» στο βιομηχανικό ροδάκινο
Επιχειρηματικά / 22.11.2017 16:41
Ιταλία: Cruskees, τα νέα τσιπς πιπεριάς
Επιχειρηματικά / 22.11.2017 13:45
Φρεσκούλης: Έτοιμες ελληνικές βιολογικές σαλάτες για όλους!
Επιχειρηματικά / 22.11.2017 11:08
April 2016
Αρχική
Περιοδικό
Οδηγοί
Τιμές
Νομοθεσία
Στατιστικά
Η εταιρεία
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Copyright
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future