Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019
Αθήνα
+10...+16° C

Διεθνή

Γερμανία: Στην αγορά μπήκαν τα πρώτα ντόπια σπαράγγια θερμαινόμενης καλλιέργειας
/
12.03.2019 09:34


Τα πρώτα γερμανικά σπαράγγια, θερμενόμενης καλλιέργειας, βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων της κεντροευρωπαϊκής χώρας. Η οικογενειακή εταιρεία Janβen καλλιεργεί περισσότερα από 400 στρέμματα με λευκό και πράσινο σπαράγγι και ένα μέρος από αυτά συγκομίζεται έξι εβδομάδες πριν από την κανονική συγκομιδή της εγχώριας καλλιέργειας, που ξεκινάει περί τα μέσα Απριλίου.
Όπως δήλωσε στη διεθνή ιστοσελίδα Freshplaza ο Herpert Janβen, εκ των ιδιοκτητών της καλλιέργειας, «δεν είμαστε η μόνη εταιρεία στη Γερμανία που καλλιεργεί θερμαινόμενα χωράφια, αλλά έχουμε ήδη δεκαετή εμπειρία πάνω σε αυτό». Με τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων, ο ίδιος επισημαίνει ότι «ακόμη κι εμείς, είμαστε νωρίτερα μια εβδομάδα απ’ ό,τι συνήθως και τα πράσινα σπαράγγια ήδη συγκομίζονται και θα είναι στην αγορά την επόμενη εβδομάδα». Οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν είναι ανάμεικτες, μετά από μια φτωχή περσινή χρονιά για τα κηπευτικά: «η αγορά ήταν υπερκορεσμένη και σε αυτό προστέθηκε και ο ζεστός καιρός.
Έτσι, φέτος σε πολλές καλλιέργειες μείωσαν τα στρέμματα και κάποιοι εγκατέλειψαν εντελώς τα σπαράγγια. Αυτό σημαίνει ότι ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρει η νέα σεζόν», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει σε μικρότερες ποσότητες στην αγορά και σε κάπως μεταβλητές καιρικές συνθήκες. Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα σπαράγγια, ο Γερμανός παραγωγός δεν βλέπει ανταγωνισμό: «Ερχόμαστε τόσο νωρίς με τα γερμανικά σπαράγγια μας, με αποτέλεσμα τα προϊόντα από την Ελλάδα ή την Ολλανδία να έχουν μικρές πωλήσεις. Οι καταναλωτές προτιμούν την παραγωγή της χώρας τους και τα τοπικά προϊόντα», εκτιμά. Προκειμένου, μάλιστα να διαφοροποιηθεί, η οικογένεια εστιάζει στα πράσινα σπαράγγια, καθώς ήδη βλέπει ζήτηση από τους πελάτες της. Ωστόσο, η πρώιμη καλλιέργεια του πράσινου σπαραγγιού ήταν πιο περίπλοκη, καθώς, παρά τη θέρμανση, όλη η παραγωγή θα μπορούσε να καταστραφεί από τον παγετό.
Στη χονδρική, τα σπαράγγια από την περιοχή Waldfeucht κοντά στο Aachen πιάνουν τα 8-12 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα και την ποικιλία.

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

/
12.02.2019 09:28

Χωρίς «πυροτεχνήματα χαρά;», αλλά και χωρίς ιδιαίτερες σκοτούρες βλέπουν να εξελίσσεται η συγκομιδή των μήλων τους οι παραγωγοί της Νέας Ζηλανδίας και της Νοτίου Αφρικής, καθώς αμφοτέρως αναμένεται μια αύξηση της παραγωγής, αλλά με αρκετά έντονη την μικροκαρπία.

/
29.01.2019 12:24

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου θα ισχύει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας.

/
28.01.2019 09:35

Περισσότεροι από 66.000 τόνοι παρασιτοκτόνων και ζιζανιοκτόνων χρησιµοποιούνται από τους αγρότες στη Γαλλία κάθε χρόνο.

«Χρειάζονται άμεσα κινήσεις για να ανοίξουν οι Αγορές της Άπω Ανατολής στα ελληνικά φρούτα» επισημαίνει ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit-Hellas, κος Γεώργιος Πολυχρονάκης

01.03.2019 15:11


«Χρειάζονται άμεσα κινήσεις για να ανοίξουν οι Αγορές της Άπω Ανατολής στα ελληνικά φρούτα» επισημαίνει ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit-Hellas, κος Γεώργιος Πολυχρονάκης

Μπολζάνο: Μία μέρα στους πιο διάσημους μηλεώνες της Ευρώπης

21.01.2019 09:48


Ταξιδέψαμε στους οπωρώνες μήλων του Μπολζάνο της Ιταλίας και σας παρουσιάζουμε όσα είδαμε και όσα μας περιέγραψαν τεχνικά Στελέχη της παραγωγής. Τοπία εντυπωσιακά, οργάνωση άψογη, αλλά και μία οικονομική πραγματικότητα όχι και τόσο ιδανική για όλους, αποτυπώνονται στο οδοιπορικό που ακολουθεί…

Διεθνή

Γερμανία: Στην αγορά μπήκαν τα πρώτα ντόπια σπαράγγια θερμαινόμενης καλλιέργειας
/
12.03.2019 09:34


Τα πρώτα γερμανικά σπαράγγια, θερμενόμενης καλλιέργειας, βρίσκονται ήδη στα ράφια των καταστημάτων της κεντροευρωπαϊκής χώρας. Η οικογενειακή εταιρεία Janβen καλλιεργεί περισσότερα από 400 στρέμματα με λευκό και πράσινο σπαράγγι και ένα μέρος από αυτά συγκομίζεται έξι εβδομάδες πριν από την κανονική συγκομιδή της εγχώριας καλλιέργειας, που ξεκινάει περί τα μέσα Απριλίου.
Όπως δήλωσε στη διεθνή ιστοσελίδα Freshplaza ο Herpert Janβen, εκ των ιδιοκτητών της καλλιέργειας, «δεν είμαστε η μόνη εταιρεία στη Γερμανία που καλλιεργεί θερμαινόμενα χωράφια, αλλά έχουμε ήδη δεκαετή εμπειρία πάνω σε αυτό». Με τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων, ο ίδιος επισημαίνει ότι «ακόμη κι εμείς, είμαστε νωρίτερα μια εβδομάδα απ’ ό,τι συνήθως και τα πράσινα σπαράγγια ήδη συγκομίζονται και θα είναι στην αγορά την επόμενη εβδομάδα». Οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν είναι ανάμεικτες, μετά από μια φτωχή περσινή χρονιά για τα κηπευτικά: «η αγορά ήταν υπερκορεσμένη και σε αυτό προστέθηκε και ο ζεστός καιρός.
Έτσι, φέτος σε πολλές καλλιέργειες μείωσαν τα στρέμματα και κάποιοι εγκατέλειψαν εντελώς τα σπαράγγια. Αυτό σημαίνει ότι ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρει η νέα σεζόν», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει σε μικρότερες ποσότητες στην αγορά και σε κάπως μεταβλητές καιρικές συνθήκες. Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα σπαράγγια, ο Γερμανός παραγωγός δεν βλέπει ανταγωνισμό: «Ερχόμαστε τόσο νωρίς με τα γερμανικά σπαράγγια μας, με αποτέλεσμα τα προϊόντα από την Ελλάδα ή την Ολλανδία να έχουν μικρές πωλήσεις. Οι καταναλωτές προτιμούν την παραγωγή της χώρας τους και τα τοπικά προϊόντα», εκτιμά. Προκειμένου, μάλιστα να διαφοροποιηθεί, η οικογένεια εστιάζει στα πράσινα σπαράγγια, καθώς ήδη βλέπει ζήτηση από τους πελάτες της. Ωστόσο, η πρώιμη καλλιέργεια του πράσινου σπαραγγιού ήταν πιο περίπλοκη, καθώς, παρά τη θέρμανση, όλη η παραγωγή θα μπορούσε να καταστραφεί από τον παγετό.
Στη χονδρική, τα σπαράγγια από την περιοχή Waldfeucht κοντά στο Aachen πιάνουν τα 8-12 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την ποιότητα και την ποικιλία.

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

Η παραγωγή μήλων σε Νέα Ζηλανδία και Νότιο Αφρική
Διεθνή / 12.02.2019 09:28
Τουρκία: Μηδενίζει τους δασμούς στις εισαγωγές κρεμμυδιών
Διεθνή / 29.01.2019 12:24
Γαλλία: Υπολείµµατα φυτοφαρµάκων στο 72% των φρούτων
Διεθνή / 28.01.2019 09:35
Ιούνιος 2018
Αρχική
Περιοδικό
Οδηγοί
Τιμές
Νομοθεσία
Στατιστικά
Η εταιρεία
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Copyright
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future