Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
Αθήνα
+10...+16° C

Διεθνή

Μερικά μήλα είναι καλύτερα από κάποια άλλα
/
01.09.2005 00:00

Καναδικές μελέτες ανέλυσαν οκτώ γνωστές ποικιλίες και βρήκαν ότι η κλασσική ποικιλία Red Delicious και ένα μήλο με την ονομασία Northern Spy περιέχουν στη φλούδα και στη σάρκα τους αντιοξειδωτικές ουσίες ενάντια σε διάφορες ασθένειες.
Το Red Delicious έχει πάνω από το διπλάσιο αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με το Empire, το οποίο διαθέτει τη λιγότερη δράση από τα άλλα οκτώ.
«Διαλέγοντας ένα μήλο με υψηλή αναλογία σε πολυφαινόλες (φυσικά χημικά που προκαλούν τη συστολή του ιστού) στη σάρκα και στη φλούδα μπορεί ενδεχομένως να παράγει περισσότερα οφέλη στην υγεία», αναφέρει ο Rong Tsao, συγγραφέας στο περιοδικό Agricultural and Food Chemistry, «αλλά τρώγοντας οποιοδήποτε μήλο είναι καλύτερο από το να μην τρως καθόλου μήλο».
Ο Tsao επίσης τόνισε τα ιδιαίτερα συστατικά που είναι υπεύθυνα για τις αντιοξειδωτικές δράσεις των μήλων. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναπαραγωγή υβριδίων μήλων με πιθανόν καλύτερα αποτελέσματα.
Οι πολυφαινόλες είναι η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στα μήλα, αλλά οι έρευνες δεν έχουν επισημάνει πιο από αυτά τα χημικά είναι περισσότερο δραστικό. Άλλος ερευνητής, ο Riu Hai Liu του πανεπιστημίου Cornell, ανακάλυψε ότι τρώγοντας 100 γραμμ. μήλου παρέχεται η ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικής δράσης, όση περιέχουν τα 1.500mg βιταμίνης C. Αλλά αυτή η βιταμίνη βρίσκεται στα μήλα μόνο σε μικρές ποσότητες.
Η αντιοξειδωτική δράση στα μήλα ερευνήθηκε στις ποικιλίες Red Delicious, Mcintosh, Cortland, Northern Spy, Idared, Golden Delicious, Mutsu και Empire. Όλα τα μήλα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα αναπτύχθηκαν στην φάρμα του Ontario κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Η αντιοξειδωτική αυτή δράση εμφανίζεται πέντε φορές περισσότερο στη φλούδα παρά στη σάρκα των μήλων. Η ποικιλία Northern Spy διαθέτει ελαφρώς λιγότερα από τα συστατικά στη φλούδα της σε σχέση με την ποικιλία Red Delicious, αλλά περίπου τα διπλάσια στη σάρκα από το δεύτερο.
 

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

/
23.03.2021 09:54

Άνοδο κατά 15% σημείωσαν οι φετινές πωλήσεις της πατενταρισμένης ποικιλίας μήλου Kanzi στην Ευρώπη, σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

/
23.03.2021 09:50

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Medfel, τα webinars θα επικεντρωθούν στην καθιερωμένη ανακοίνωση των προβλέψεων για την παραγωγή των ροδάκινων -νεκταρινιών – βερίκοκων στην Ευρώπη και σε θέματα όπως η καταναλωτική συμπεριφορά εν μέσω covid-19, οι προκλήσεις στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου στα βιολογικά προϊόντα κ.α.

/
06.04.2020 09:49

Τα βερίκοκα είναι κατά 95% κατεστραμμένα στην περιοχή της κοιλάδας του Δούναβη, ενώ η τύχη άλλων που επιβίωσαν θα εξαρτηθεί από τον καιρό αυτών των ημερών, με την παγωνιά να είναι απευκταία

Το περιβάλλον στην χώρα του «Ζαμαν φου»!

28.05.2021 16:03


Ας κάνουμε μια στάση σήμερα και ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη παραγωγές, συσκευασίες, αγορές, κέρδη και ζημιές και ας ασχοληθούμε λίγο με το περιβάλλον, μιας και αυτό είναι που μας δίνει ό,τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Για ελάτε, λοιπόν, να κάνουμε μια βόλτα μαζί για να δούμε σε τι κατάσταση είναι.

Στο καλοκαίρι του κορονοϊού!

10.07.2020 14:16


«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα το ίδιο μένουν», λέει εκείνο το παλιό τραγουδάκι, αλλά όπως φαίνεται, ο στιχουργός του, δεν φανταζόταν ότι θα έρθει εκείνη η μέρα που θα αλλάξουν όλα στην κοινωνική και οικονομική ζωή των ανθρώπων, και έτσι οι στίχοι αυτοί δεν είναι αντιπροσωπευτικοί σήμερα.

Διεθνή

Μερικά μήλα είναι καλύτερα από κάποια άλλα
/
01.09.2005 00:00

Καναδικές μελέτες ανέλυσαν οκτώ γνωστές ποικιλίες και βρήκαν ότι η κλασσική ποικιλία Red Delicious και ένα μήλο με την ονομασία Northern Spy περιέχουν στη φλούδα και στη σάρκα τους αντιοξειδωτικές ουσίες ενάντια σε διάφορες ασθένειες.
Το Red Delicious έχει πάνω από το διπλάσιο αντιοξειδωτική δράση σε σχέση με το Empire, το οποίο διαθέτει τη λιγότερη δράση από τα άλλα οκτώ.
«Διαλέγοντας ένα μήλο με υψηλή αναλογία σε πολυφαινόλες (φυσικά χημικά που προκαλούν τη συστολή του ιστού) στη σάρκα και στη φλούδα μπορεί ενδεχομένως να παράγει περισσότερα οφέλη στην υγεία», αναφέρει ο Rong Tsao, συγγραφέας στο περιοδικό Agricultural and Food Chemistry, «αλλά τρώγοντας οποιοδήποτε μήλο είναι καλύτερο από το να μην τρως καθόλου μήλο».
Ο Tsao επίσης τόνισε τα ιδιαίτερα συστατικά που είναι υπεύθυνα για τις αντιοξειδωτικές δράσεις των μήλων. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναπαραγωγή υβριδίων μήλων με πιθανόν καλύτερα αποτελέσματα.
Οι πολυφαινόλες είναι η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στα μήλα, αλλά οι έρευνες δεν έχουν επισημάνει πιο από αυτά τα χημικά είναι περισσότερο δραστικό. Άλλος ερευνητής, ο Riu Hai Liu του πανεπιστημίου Cornell, ανακάλυψε ότι τρώγοντας 100 γραμμ. μήλου παρέχεται η ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικής δράσης, όση περιέχουν τα 1.500mg βιταμίνης C. Αλλά αυτή η βιταμίνη βρίσκεται στα μήλα μόνο σε μικρές ποσότητες.
Η αντιοξειδωτική δράση στα μήλα ερευνήθηκε στις ποικιλίες Red Delicious, Mcintosh, Cortland, Northern Spy, Idared, Golden Delicious, Mutsu και Empire. Όλα τα μήλα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα αναπτύχθηκαν στην φάρμα του Ontario κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Η αντιοξειδωτική αυτή δράση εμφανίζεται πέντε φορές περισσότερο στη φλούδα παρά στη σάρκα των μήλων. Η ποικιλία Northern Spy διαθέτει ελαφρώς λιγότερα από τα συστατικά στη φλούδα της σε σχέση με την ποικιλία Red Delicious, αλλά περίπου τα διπλάσια στη σάρκα από το δεύτερο.
 

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

Αύξηση 15% στις πωλήσεις των μήλων Kanzi
Διεθνή / 23.03.2021 09:54
Στις 4, 11 & 25 Μαΐου 2021 μέσω τριών webinars η φετινή MEDFEL
Διεθνή / 23.03.2021 09:50
Βουλγαρία: Το κρύο κατέστρεψε τα βερίκοκα στον Δούναβη
Διεθνή / 06.04.2020 09:49
Ιούνιος 2018
Αρχική
Περιοδικό
Οδηγοί
Τιμές
Νομοθεσία
Στατιστικά
Η εταιρεία
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Copyright
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future