Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
Αθήνα
+10...+16° C

Ισπανία

Νωρίς στην αγορά τα σπαράγγια της Γρανάδα
/
20.03.2019 10:06


Να διευρύνει τη συγκομιδή κατά 20-30 μέρες κατάφερε ο συνεταιρισμός σπαραγγιού Esparrago de Granada χάρη στην καλλιέργεια σε μικροσήραγγες, αλλά και στις καλές καιρικές συνθήκες, που έδωσαν πολλές ώρες ηλιοφάνειας και θερμών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Jose Antonio Gomez, ο συνεταιρισμός έχει ήδη τρεις εβδομάδες τώρα που ξεκίνησε τη συγκομιδή, αν και με περιορισμένες ποσότητες.
«Χάρη στη φετινή έναρξη από νωρίς, ξεκινήσαμε με πιο ενισχυμένο και ομαλό τρόπο, και ελπίζουμε πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας. Επίσης, εξαιρώντας την παραγωγή των υπερπόντιων χωρών, η Ισπανία θα είναι για ένα-ενάμιση μήνα μοναδική προμηθεύτρια στην Ευρώπη. Από τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου θα ξεκινήσει η παραγωγή της Ιταλίας», ανέφερε ο Gomez.
Για την ώρα, πάντως, το μεξικανικό σπαράγγι κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού της Γρανάδας, «η ζήτηση είναι κάπως πεσμένη προς το παρόν και οι τιμές όχι πολύ υψηλές, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τις πρώτες ποσότητες της σεζόν. Η παρουσία ποσοτήτων από το Μεξικό είναι ένας από τους παράγοντες που πιέζουν την τιμή και τις παραγγελίες. Σε λίγες μέρες, θα έχουμε υπολογίσιμες ποσότητες και άριστη ποιότητα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έβρεξε πολύ λίγο. Από τη στιγμή που θα μπορούμε να προμηθεύσουμε τα ευρωπαϊκή κανάλια διανομής με επαρκείς ποσότητες ανοίγει ο δρόμος για το ισπανικό σπαράγγι και συνήθως η αγορά πληρώνει καλύτερα γι’ αυτό».
Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η καλλιεργούμενη με πράσινο σπαράγγι έκταση έχει αυξηθεί κατά 40% και φαίνεται να σταθεροποιείται λόγω της υπερπροσφοράς που αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιόδους των τελευταίων σεζόν.

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

/
02.04.2019 13:18

Οι παγετοί της άνοιξης χτύπησαν στη Μούρθια με τις ζημιές να υπολογίζονται σε 14,7 εκατομμύρια και να αφορούν τα πυρηνόκαρπα, τις αμυγδαλιές και τις τομάτες στις Altiplano, Alto Guadalentín και Vega Alta.

/
25.02.2019 10:43

Τα κύρια ζητήματα που εντοπίζονται είναι η εμφάνιση μαλακών σημείων και οι ρωγμές κυρίως στην ποικιλία Rociera.

/
25.02.2019 10:26

Οι συνεταιριστικές οργανώσεις παραγωγών εσπεριοδοειδών της Βαλένθια περιγράφουν την τρέχουσα σεζόν εσπεριδοειδών ως "πραγματική καταστροφή", τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, με καταστροφικές τιμές και περίπου 500.000 τόνους εσπεριδοειδών που θα παραμείνουν ασυγκόμιστες. Σύμφωνα με την La Unió, μέχρι σήμερα, οι παραγωγοί υπέστησαν άμεσες ζημίες ύψους άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

«Χρειάζονται άμεσα κινήσεις για να ανοίξουν οι Αγορές της Άπω Ανατολής στα ελληνικά φρούτα» επισημαίνει ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit-Hellas, κος Γεώργιος Πολυχρονάκης

01.03.2019 15:11


«Χρειάζονται άμεσα κινήσεις για να ανοίξουν οι Αγορές της Άπω Ανατολής στα ελληνικά φρούτα» επισημαίνει ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit-Hellas, κος Γεώργιος Πολυχρονάκης

Μπολζάνο: Μία μέρα στους πιο διάσημους μηλεώνες της Ευρώπης

21.01.2019 09:48


Ταξιδέψαμε στους οπωρώνες μήλων του Μπολζάνο της Ιταλίας και σας παρουσιάζουμε όσα είδαμε και όσα μας περιέγραψαν τεχνικά Στελέχη της παραγωγής. Τοπία εντυπωσιακά, οργάνωση άψογη, αλλά και μία οικονομική πραγματικότητα όχι και τόσο ιδανική για όλους, αποτυπώνονται στο οδοιπορικό που ακολουθεί…

Ισπανία

Νωρίς στην αγορά τα σπαράγγια της Γρανάδα
/
20.03.2019 10:06


Να διευρύνει τη συγκομιδή κατά 20-30 μέρες κατάφερε ο συνεταιρισμός σπαραγγιού Esparrago de Granada χάρη στην καλλιέργεια σε μικροσήραγγες, αλλά και στις καλές καιρικές συνθήκες, που έδωσαν πολλές ώρες ηλιοφάνειας και θερμών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Jose Antonio Gomez, ο συνεταιρισμός έχει ήδη τρεις εβδομάδες τώρα που ξεκίνησε τη συγκομιδή, αν και με περιορισμένες ποσότητες.
«Χάρη στη φετινή έναρξη από νωρίς, ξεκινήσαμε με πιο ενισχυμένο και ομαλό τρόπο, και ελπίζουμε πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας. Επίσης, εξαιρώντας την παραγωγή των υπερπόντιων χωρών, η Ισπανία θα είναι για ένα-ενάμιση μήνα μοναδική προμηθεύτρια στην Ευρώπη. Από τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου θα ξεκινήσει η παραγωγή της Ιταλίας», ανέφερε ο Gomez.
Για την ώρα, πάντως, το μεξικανικό σπαράγγι κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού της Γρανάδας, «η ζήτηση είναι κάπως πεσμένη προς το παρόν και οι τιμές όχι πολύ υψηλές, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για τις πρώτες ποσότητες της σεζόν. Η παρουσία ποσοτήτων από το Μεξικό είναι ένας από τους παράγοντες που πιέζουν την τιμή και τις παραγγελίες. Σε λίγες μέρες, θα έχουμε υπολογίσιμες ποσότητες και άριστη ποιότητα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έβρεξε πολύ λίγο. Από τη στιγμή που θα μπορούμε να προμηθεύσουμε τα ευρωπαϊκή κανάλια διανομής με επαρκείς ποσότητες ανοίγει ο δρόμος για το ισπανικό σπαράγγι και συνήθως η αγορά πληρώνει καλύτερα γι’ αυτό».
Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η καλλιεργούμενη με πράσινο σπαράγγι έκταση έχει αυξηθεί κατά 40% και φαίνεται να σταθεροποιείται λόγω της υπερπροσφοράς που αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιόδους των τελευταίων σεζόν.

Σχόλια

Σχετικές Ειδήσεις

Ζημιές στα πυρηνόκαρπα της Μούρθια από παγετό
Διεθνή / 02.04.2019 13:18
Ισπανία: Οι μεταβολές της θερμοκρασίας προκαλούν ζημιά στις φράουλες
Διεθνή / 25.02.2019 10:43
Ισπανία: Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Βαλένθια έχουν ήδη χάσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ
Διεθνή / 25.02.2019 10:26
Ιούνιος 2018
Αρχική
Περιοδικό
Οδηγοί
Τιμές
Νομοθεσία
Στατιστικά
Η εταιρεία
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Copyright
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future