Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
Αθήνα
+10...+16° C

Θεοδωρόπουλος Κώστας, Γεωργική Ανάπτυξη
/
06.10.2015 16:26

Τις θέσεις του πάνω στα βασικά προβλήματα της ελληνικής γεωργίας αναπτύσσει στα Φρουτονέα ο κος Κώστας Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Γεωργικής Ανάπτυξης.

Κατά κύριο επάγγελμα αγρότης
/
01.10.2015 13:20

Πολλές πολιτικές αποφάσεις πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια έχοντας ως κύριο άξονα την έννοια «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης»! Την ίδια έννοια επικαλούνται και σήμερα ορισμένα πολιτικά κόμματα, στην προσπάθειά τους να βρουν «ισοδύναμα μέτρα» για να ελαφρύνουν τους αγρότες από την αυξημένη φορολόγηση. Είναι σωστή αυτή η προσέγγιση ή μήπως και σε αυτήν την περίπτωση βιώνουμε ένα μύθο και πρέπει να το δούμε «αλλιώς» το θέμα;

Χρήστος Γιαννακάκης
/
09.09.2015 09:28

Τις προσωπικές του προτάσεις που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα ανέλυσε στα Φρουτονέα ο κος Χρήστος Γιαννακάκης, Σύμβουλος ΑΣ Venus, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας. Ο κος Γιαννακάκης επισημαίνει ότι οι απόψεις που ακολουθούν δεν είναι θεωρητικές, αλλά προκύπτουν από τον αγώνα που πραγματοποιεί ο ίδιος και τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη του συνεταιριστικού χώρου και των ομάδων παραγωγών με τις οποίες συνεργάζεται.

αγροτικό ζήτημα, απόψεις
/
07.09.2015 10:15

Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στο αγροτικό ζήτημα, με την επικείμενη αύξηση των φορολογικών συντελεστών και την κατάργηση του ΟΓΑ. Στην προεκλογική περίοδο μάλιστα περιμένουμε ότι το αγροτικό θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των κομμάτων.

ΚΑΠ, ΕΛΓΑ
/
16.08.2015 08:53

Πώς καταλήγει στον ΕΛΓΑ το μεγαλύτερο μέρος από τις επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ.

/
21.07.2015 11:16

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισσαβόνας (13 Δεκεμβρίου 2007), ήδη από το 2009, όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - μεταξύ των οποίων και οι αγρότες - είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και όλα τα κράτη - μέλη πρέπει να εναρμονισθούν σε αυτό.

Ψηλά το κεφάλι
/
01.07.2015 13:10

Εικόνες ντροπής ζει από σήμερα η χώρας μας. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε σε αυτό το κείμενο αυτά που βλέπουμε από τις τηλεοράσεις με τις κλειστές τράπεζες και τις ατέλειωτες ουρές, ούτε να μιλήσουμε για τη καταστροφή που έχει υποστεί όλος ο αγροτικός κλάδος, και ακόμα περισσότερο, δεν θα αναλύσουμε για το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες εάν δεν βρεθεί μια λύση.

ΝΑΙ Ευρώπη ΝΑΙ Ευρώ
/
29.06.2015 12:27

Η χώρα μας μπήκε απρόσμενα σε μια μεγάλη κρίση και η κανονικότητα της ζωής μας αποτελεί πλέον παρελθόν. Ζούμε ιστορικές στιγμές και οι αποφάσεις που έχουμε κληθεί να πάρουμε θα καθορίσουν το μέλλον μας για τις επόμενες δεκαετίες.

διεπαγγελματικές Οργανώσεις
/
24.06.2015 14:34

Με πρωτοβουλία μελών του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για τη δημιουργία 3 διεπαγγελματικών Οργανώσεων στο χώρο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Όμως την ίδια ώρα διάφοροι φορείς του χώρου εκφράζουν την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί μία διεπαγγελματική Οργάνωση. Ποια άποψη όμως είναι η ενδεδειγμένη;

Ελάχιστες είναι και φέτος οι φυτεύσεις φυλλοβόλων δένδρων!

12.02.2020 09:29


Μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών βιώνουν φέτος οι φυτωριακές Επιχειρήσεις, καθώς μέχρι στιγμής οι φυτεύσεις φυλλοβόλων δένδρων είναι ελάχιστες - και αυτές που γίνονται αφορούν τα ακτινίδια, τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα.

Μια βόλτα στην λαχαναγορά του Dubai!

12.02.2020 09:18


Ναι, είναι γεγονός, ότι όταν δραστηριοποιείσαι με τον ένα η τον άλλο τρόπο στον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, το πρώτο πράγμα που θέλεις να δεις όταν επισκέπτεσαι μια πόλη στο εξωτερικό, είναι η λαχαναγορά της. Φημισμένα καταστήματα, μνημεία, ή μουσεία, δεν «συγκινούν» τόσο πολύ τους ανθρώπους του κλάδου μας, όσο μια επίσκεψη στην λαχαναγορά της πόλης. Μπορείς αυτό να το χαρακτηρίσεις και «Επαγγελματισμό», μπορεί και «παραξενιά». Όπως το βλέπει κανείς.

/
12.02.2020 09:29

Μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών βιώνουν φέτος οι φυτωριακές Επιχειρήσεις, καθώς μέχρι στιγμής οι φυτεύσεις φυλλοβόλων δένδρων είναι ελάχιστες - και αυτές που γίνονται αφορούν τα ακτινίδια, τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα.

/
28.05.2019 13:00

Η σύγχρονη ψηφιακή γεωργική τεχνολογία είναι πλέον πραγματικότητα και σίγουρα δίνει νέες δυνατότητες στην οργάνωση της καλλιεργητικής δραστηριότητας, με οφέλη για όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον καταναλωτή, το περιβάλλον, αλλά και την επιστημονική έρευνα. Ας δούμε παρακάτω πως ορίζεται στη θεωρία η ευφυής γεωργία.

/
01.03.2019 15:11

Η υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και Ισπανίας για την εξαγωγή ισπανικών σταφυλιών και οι αντίστοιχες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί μεταξύ Ιταλίας και Νότιας Κορέας για τα ιταλικά ακτινίδια, επιβάλλουν επίσπευση των κινήσεων από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να φτάσουν και τα ελληνικά προϊόντα στις Αγορές της Άπω Ανατολής.

/
21.01.2019 10:08

Το πρώτο τεύχος του 2019 βρίσκεται στα χέρια σας και με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αναγνώστες μας «Καλή χρονιά». Ας ελπίσουμε η φετινή χρονιά να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα για μια νέα δημιουργική περίοδο σε προσωπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο.

/
04.12.2018 12:01

Εμφανώς πιο δυναμική από πέρυσι ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ελληνική παρουσία στην Έκθεση Fruit Attraction στη Μαδρίτη, μέσω του σχήματος Freskon Greece, με τον αριθμό των εταιρειών να είναι αυξημένος και να φέρνουν πίσω μαζί τους νέες επιχειρηματικές συμφωνίες.

/
30.10.2018 09:45

Το προσχέδιο του Master plan για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Κ.Α.Θ., παρουσίασαν λίγο πριν την έναρξη της Δ.Ε.Θ., ο οικονομολόγος ΜΒΑ της «Result Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» Θεοδόσης Χατζηιωαννίδης, ο πολιτικός μηχανικός του Α.Π.Θ. Θωμάς Σταματόπουλος και ο δρ. συγκοινωνιολογίας Νίκος Ηλιού, παρουσία του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Κ.Α.Θ., κ. Χαμπίδη.

/
05.07.2018 12:59

Ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη των Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων προς τη ΔΕΗ, με την εταιρεία να απειλεί με διακοπές ρεύματος και τους Οργανισμούς να απαντούν με μπαράζ ασφαλιστικών μέτρων.

/
04.05.2018 10:22

Την πεποίθηση πως ο δημόσιος χαρακτήρας του Ο.Κ.Α.Α. εγγυάται την ασφάλεια της αλυσίδας τροφίμων και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της, και πως αυτός ο χαρακτήρας δεν θα αλλάξει, εκφράζει στα Φρουτονέα ο Πρόεδρος του οργανισμού, κος Μιχάλης Μυτιληνάκης, ο οποίος μας πληροφορεί, επίσης, για τα σχέδια πλατιάς αναβάθμισης της Λαχαναγοράς της Αθήνας, αλλά και για τη δημιουργία κέντρου agrologistics στη Βόρεια Ελλάδα.

/
15.03.2018 10:22

Η διακίνηση των προϊόντων με ψευδή παραστατικά, έχει πλέον πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλη τη χώρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των Συνεταιρισμών, αλλά και πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το κράτος δείχνει αδύναμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση, παρά την πίεση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

Ιούνιος 2018
Αρχική
Περιοδικό
Οδηγοί
Τιμές
Νομοθεσία
Στατιστικά
Η εταιρεία
Συνδρομή
Διαφημιστείτε
Copyright
Επικοινωνία
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future