Παράλληλα, ο κος Πολυχρονάκης απευθύνει έκκληση για δράση στα αρμόδια Όργανα της ελληνικής Πολιτείας, τονίζοντας πως: «Χρειάζεται να παρέμβει η Διπλωματία μας σε ανώτατο επίπεδο, ούτως ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση των κινεζικών αρχών προς τον Πρωθυπουργό της χώρας μας στα πρόσφατα επίσημα ταξίδια του, για έγκριση των αιτήσεων τουλάχιστον για τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα πορτοκάλια και είναι ευκαιρία ενόψει του ταξιδιού του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κίνα, να επιδιωχθεί η έγκριση των εκκρεμουσών αιτήσεων της Χώρας μας».
Σημειώνουμε πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής Έκδοσης του Eurofruit, η Κίνα κάθε χρόνο εισάγει επιτραπέζια σταφύλια αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ, χωρίς να κάνει καθόλου εισαγωγές ευρωπαϊκού προϊόντος, ενώ η προτίμηση σε πατενταρισμένες άσπερμες ποικιλίες, αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Και περί ακτινιδίων ο λόγος
Τέλος, αντίστοιχες κινήσεις, σύμφωνα με τον κο Πολυχρονάκη, πρέπει να δρομολογηθούν και για τη διάδοση του ελληνικού ακτινιδίου, ειδικά μετά το πράσινο φως που άναψε τον περασμένο Δεκέμβριο η Νότια Κορέα στην Ιταλία για εισαγωγές ιταλικών ακτινιδίων, τα οποία αποτελούν μεγάλο ανταγωνιστή για το ελληνικό προϊόν.
Σχετικές Ειδήσεις
Δραστική μείωση των χημικών εισροών επαγγέλλεται η νέα στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Kλάδο να απαντά πως όσα εξαγγέλλει η Κομισιόν είναι τουλάχιστον ανεδαφικά, αν όχι βλαπτικά για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.
Μία από τις χειρότερες χρονιές των τελευταίων ετών βιώνουν φέτος οι φυτωριακές Επιχειρήσεις, καθώς μέχρι στιγμής οι φυτεύσεις φυλλοβόλων δένδρων είναι ελάχιστες - και αυτές που γίνονται αφορούν τα ακτινίδια, τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα.
Η σύγχρονη ψηφιακή γεωργική τεχνολογία είναι πλέον πραγματικότητα και σίγουρα δίνει νέες δυνατότητες στην οργάνωση της καλλιεργητικής δραστηριότητας, με οφέλη για όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, τον καταναλωτή, το περιβάλλον, αλλά και την επιστημονική έρευνα. Ας δούμε παρακάτω πως ορίζεται στη θεωρία η ευφυής γεωργία.
Στρατηγική της Ε.Ε. «Από το χωράφι στο πηρούνι»: Φιλόδοξη μεν, αμφιλεγόμενη δε
31.07.2020 11:36
10.07.2020 14:16





|
|||||